Quote Pact

‘PACT-meter maakt het concreet’  Vensterschool Koorenspoor in Groningen was een PACT-proeftuin. Dat betekent dat de medewerkers uit de kinderopvang, het onderwijs en de jeugdhulp hier samenwerken en verbinding leggen tussen de verschillende voorzieningen voor kinderen. Het team toonde zich enthousiast

‘PACT-meter maakt het concreet’

 Vensterschool Koorenspoor in Groningen was een PACT-proeftuin. Dat betekent dat de medewerkers uit de kinderopvang, het onderwijs en de jeugdhulp hier samenwerken en verbinding leggen tussen de verschillende voorzieningen voor kinderen.
Het team toonde zich enthousiast over de doelstellingen van PACT, maar vroeg zich wel af hoe en wat er precies aangepakt moest worden. De PACT-meter hielp. ‘Bij het invullen en bespreken van de PACT-meter werd het pas echt concreet’, zegt Rehanna Berenst, groepsleerkracht van basisschool Karrepad, een van de basisscholen in de Vensterschool Koorenspoor.

Uit de scores op de PACT-meter kwam duidelijk naar voren welke dingen unaniem belangrijk werden gevonden: samenwerking met de ouders, een positief pedagogisch klimaat en het volgen van de ontwikkeling van kinderen. Ook werd duidelijk dat de aanwezige kennis in de verschillende onderdelen van de Vensterschool nog niet optimaal werd benut. De peuterspeelszaal, kinderopvang en de onderbouw van de school kunnen meer samenwerken en dat wordt nu een speerpunt.

Vensterschool Koorenspoor uit Groningen

Op de hoogte blijven?
Meld u dan hier aan voor VerbeterMeter Nieuwsbrief. U ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief van ons.Aanmelden voor de nieuwsbrief
Vragen?
Wilt u meer weten over de aanschaf van VerbeterMeter?Neem direct contact met ons op.