PACT-meter

Wat is het? Samen werken aan een sterke pedagogische omgeving is een uitdaging. Dat vraagt om het verbinden van de werelden van onderwijs, opvang en zorg. En om het delen van expertise en het ontwikkelen van een gezamenlijke taal. Waarmee

Wat is het?

Samen werken aan een sterke pedagogische omgeving is een uitdaging. Dat vraagt om het verbinden van de werelden van onderwijs, opvang en zorg. En om het delen van expertise en het ontwikkelen van een gezamenlijke taal. Waarmee begin je? Waar sta je nu? Wat zijn realistische stappen? Met behulp van de PACT-meter krijg je zicht op de stand van zaken nu en de punten die van belang zijn om aan te pakken.

De PACT-meter is een digitaal zelf-evaluatie instrument. Met de PACT-meter krijgen professionals die samen werken vanuit onderwijs, opvang en zorg, zicht op de punten die zij belangrijk vinden. Hoe beoordelen we onze praktijk, wat is sterk of zwak en welke willen we de komende periode aanpakken?

IJkpunten
De PACT-meter is gebaseerd op wetenschappelijk materiaal. De bouwgroep van PACT – bestuurders, wetenschappers en praktijkdeskundigen – heeft vastgelegd wat uit onderzoek bekend is over de kwaliteit in pedagogische voorzieningen. Zij heeft dat beschreven als ijkpunten: criteria die houvast geven om de eigen praktijk te toetsen.  Dit is beschreven in de brochure: “Samen voor alle kinderen” februari 2017.

Aan het werk met de vernieuwde PACT-meter
Wilt u weten wat de stand van zaken is in uw eigen organisatie op het gebied van interdisciplinaire samenwerking? Of wilt u samen met uw partners aan het werk om de samenwerking verder inhoud te geven?

De vernieuwde PACT-meter is aangepast aan de nieuwe PACT brochure en daardoor nog makkelijker in het gebruik. U kunt de digitale vragenlijsten van de PACT-meter drie jaar gebruiken.

PACT-meter maakt het concreet
Vensterschool Koorenspoor in Groningen was een PACT-proeftuin. Dat betekent dat de medewerkers uit de kinderopvang, het onderwijs en de jeugdhulp hier samenwerken en verbinding leggen tussen de verschillende voorzieningen voor kinderen. Het team toonde zich enthousiast

Wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met onze helpdesk:
Telefoon: 0528-714304
E-mail: verkoop@verbeter-meter.nl

Op de hoogte blijven?
Meld u dan hier aan voor VerbeterMeter Nieuwsbrief. U ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief van ons.Aanmelden voor de nieuwsbrief
Vragen?
Wilt u meer weten over de aanschaf van VerbeterMeter?Neem direct contact met ons op.