Ouders zijn ook tevreden over de kinderopvang in Corona tijd.

Geplaatst op 20 april 2021

Gemiddeld geven ouders de kinderdagopvang in 2020 het rapportcijfer 8,1. Dit is hoger dan het rapportcijfer 8 die de kinderdagopvang in 2018 en 2019 gemiddeld van ouders kreeg. Ruim 86% van de kinderen vindt het volgens de ouders leuk om naar de opvang te gaan. Dit blijkt uit de benchmark die door VerbeterMeter gepubliceerd is.

Ouders zijn ook tijdens de corona-periode loyaal aan de kinderdagopvang. Dit blijkt ook wel uit de NPS-benchmark die in 2020 is gestegen naar +36. Maar 7% van de ouders raden de kinderdagopvang locaties af bij vrienden of bekenden. Opvallend is ook dat tijdens de 1e lockdown in kwartaal 2 van 2020 de NPS nog hoger scoort met +40.

Met behulp van VerbeterMeter wordt door kinderopvangorganisaties in Nederland de tevredenheid bij de ouders continu in beeld gebracht. Dit doen ze door ouders gedurende de hele kinderopvang periode passende vragenlijsten te versturen. In totaal heeft 40 procent van de ouders de online enquête ingevuld. Dit zijn bijna 28.000 ouders, verdeeld over heel Nederland. “Wij zijn met onze klanten actief aan de slag gegaan om de respons van de ouders verder omhoog te krijgen. Wij zien in onze trend een stijgende lijn in de respons percentages, dus dat is heel goed nieuws. Sowieso zien we door de professionalisering binnen de branche steeds positievere én inhoudelijke feedback vanuit ouders. Voor veel organisaties heel erg welkom om de klantervaring nog beter te begrijpen ”, meldt Angela Horsman van VerbeterMeter.

Ook de pedagogisch medewerker en het pedagogisch klimaat komen aan bod binnen de diverse vragenlijsten. Zij worden door ouders van de kinderdagopvang als goed beoordeeld. 92% van de ouders vindt dat de kinderen voldoende persoonlijke aandacht krijgen. We zien dat dit percentage is gestegen ten opzichte van 2018 en 2019.

Ook bij de ouders met kinderen op de Buiten Schoolse Opvang zien we dat de corona periode geen negatief effect heeft op de tevredenheid. De BSO krijgt een gemiddeld rapportcijfer van 7,7. 90% van de kinderen voelt zich, volgens de ouders, ‘meestal’ of zelfs ‘altijd’ op hun gemak bij de pedagogisch medewerker.

De BSO heeft nog wel een uitdaging om het ook alle kinderen naar de zin te maken. 1/3 van de ouders geeft aan dat de kinderen het niet altijd leuk vinden om naar de opvang te gaan.

Bron: VerbeterMeter benchmark 2020 – KDV en VerbeterMeter benchmark 2020 – BSO (april 2021)

Geplaatst in Nieuws
Op de hoogte blijven?
Meld u dan hier aan voor VerbeterMeter Nieuwsbrief. U ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief van ons.Aanmelden voor de nieuwsbrief
Vragen?
Wilt u meer weten over de aanschaf van VerbeterMeter?Neem direct contact met ons op.