Meetlat: waar zit ik in de samenwerking met mijn IKC?

Geplaatst op 10 oktober 2017

Meetlat: waar zit ik in de samenwerking met mijn IKC?

Veel gepraat en weinig wol?
Hoe staat het er voor met uw samenwerking met onderwijs? Hebt u er goed zicht op wat uw samenwerkingspartner belangrijk vindt? Wat hij of zij het eerst wil aanpakken en waarom? En blijft het bij veel praten of worden er ook concrete stappen gezet? Worden er successen geboekt waar kinderen en ouders echt iets van merken?

Praktisch hulpmiddel voor stappen voorwaarts
Vyvoj ondersteunt op allerlei plaatsen in Nederland organisaties in onderwijs en kinderopvang bij hun samenwerking. Dat zijn processen die overleg vragen en inzicht in hoe de samenwerkingspartner er in staat: soms ervaren de partners de huidige situatie als heel verschillend. En ook komen de wensen niet altijd overeen.  Een heel prettig hulpmiddel is de meetlat: waar zit ik in de samenwerking met mijn IKC? Hierin vragen we op hoofdonderwerpen naar:

  • Hoe ver zijn jullie nu al met de samenwerking?
  • Wat wil je graag dit jaar aanpakken?
  • Waar wil je over 3-5 jaar staan?

Deze vragen maken het brede samenwerkingstraject inzichtelijk en geven richting en prioriteit aan.

Online ouders bevragen: overdaad schaadt!
U kunt ook uw ouders bevragen over de onderwerpen die zij belangrijk vinden in de samenwerking. Daarvoor kunt een aparte meting doen en bijvoorbeeld de online tool van Kindcentra2020 gebruiken. Maar ook in VerbeterMeter kunt u specifieke onderzoek doen naar de behoefte van ouders in de samenwerking met onderwijs.  En in uw reguliere tevredenheidsonderzoeken kunt u een module over samenwerking in het IKC opnemen. Wij adviseren u hier graag bij zodat u uw vragenlijst op maat kunt maken. Want: overdaad schaadt. Een te lange vragenlijst leidt tot lage respons.

Wie het eerst komt
Word nu klant en ontvang gratis ondersteuning bij gebruik van de meetlat!
Meer weten? Neem contact op met Maria Jongsma via m.jongsma@vyvoj.nl.

Geplaatst in Geen categorie, Nieuws
Op de hoogte blijven?
Meld u dan hier aan voor VerbeterMeter Nieuwsbrief. U ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief van ons.Aanmelden voor de nieuwsbrief
Vragen?
Wilt u meer weten over de aanschaf van VerbeterMeter?Neem direct contact met ons op.