Samenwerken in een IKC: PACT-meter helpt keuzes maken

Geplaatst op 1 november 2016

Samenwerken in een IKC: PACT-meter helpt keuzes maken

Samenwerken aan een sterke pedagogische omgeving is een uitdaging. Dat vraagt om interprofessioneel werken, om het verbinden van de werelden van onderwijs, opvang en zorg. En om het delen van expertise en het ontwikkelen van een gezamenlijke taal. Waarmee begin je, waar sta je, wat zijn realistische stappen?

PACT-Meter helpt keuzes maken: wat willen we aanpakken?
De PACT-meter is een digitaal zelfevaluatie instrument. Met de PACT-meter krijgen professionals die samenwerken vanuit onderwijs, opvang en zorg, zicht op de punten die zij belangrijk vinden. Hoe beoordelen we onze praktijk, wat is sterk of zwak en wat willen we de komende periode aanpakken?

De PACT-meter is gebaseerd op wetenschappelijk materiaal, bijeengebracht door diverse wetenschappers verbonden aan PACT. PACT heeft een vliegende start gemaakt met twee publicaties:

  • ‘Samen voor Alle Kinderen; Uitgangspunten en IJkpunten voor een sterke pedagogische omgeving voor jonge kinderen’
  • ‘De pedagogische professional van de toekomst: 21st century skills van professionals 0-tot 6-jarigen’.

De PACT-meter is beschikbaar voor gebruikers van VerbeterMeter; u krijgt meteen een overzicht van de stand van zaken en de prioriteit.

PACT-meter wordt geactualiseerd
Leidinggevenden en uitvoerenden scoren hun eigen praktijk op de ijkpunten van een sterke pedagogische omgeving. In de praktijk bleek dat het werken met de ijkpunten van PACT op de werkvloer best lastig is. De brochures worden op dit moment herschreven en zodra dat klaar is zal ook de PACT-meter worden geactualiseerd. We houden u op de hoogte.

pact1 pact2

Geplaatst in Geen categorie, Nieuws
Op de hoogte blijven?
Meld u dan hier aan voor VerbeterMeter Nieuwsbrief. U ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief van ons.Aanmelden voor de nieuwsbrief
Vragen?
Wilt u meer weten over de aanschaf van VerbeterMeter?Neem direct contact met ons op.